Press and media‎ > ‎

qSPORT Split dobio kandidaturu za godišnju skupštinu EGLSFa

posted Dec 30, 2011, 6:27 AM by Zeljko qSPORT   [ updated Mar 1, 2012, 12:24 PM ]
Predstavnici qSPORTa Split prisustvovali su na godišnjoj skupštini EGLSFa (The European Gay & Lesbian Sport Federation) te su podnijeli zahtjev za domaćinstvom godišnje skupštine 2012. godine te je njihova kandidatura zaprimljena i odobrena.

Ogranak qSPORT-a u Splitu dobio je domaćinstvo iduće godišnje skupštine, te će se u Splitu okupiti stotinjak predstavnika LGBT sportskih klubova u ožujku 2012. godine.

Godišnja skupština održana je ove godine u Frankfurtu u suorganizaciji klubova FVV i Artemis iz Frankfurta te se inače na skupštinama izabiru novi članovi odbora, vijeća se o budućnosti EuroGames-a i OutReacha-a te odbor podnosi godišnje izvješće o radu EGLSFa. Na ovogodišnjoj skupštini rješavali su se i organizacijski problemi oko EuroGames-a koji se održavaju ove godine u Rotterdamu.

Inače, qSPORT team aktivni je član EGLSFa posljednjih pet godina te je od početka članstva prisutan na svim godišnjim skupštinama barem jednim delegatom. Na skupštinama se održavaju simpoziji i radionice na temu LGBT sporta te je predstavnik qSPORTa održao predavanje o kulturnih perspektivama LGBTIQ sporta.

Uz već navedena dva turnira, i druge slične organizacije predstavile su svoje velike turnire, poput OutGames u Antwerpenu koje se održavaju pod pokroviteljstvom GLISAe (Gay and Lesbian International Sport Association) ili Gay Games u Clevlandu u organizaciji FGG (Federation of Gay Games).

The European Gay & Lesbian Sport Federation osnovana je 1989 s ciljem borbe protiv diskriminacije u sportu na temelju seksualnog opredjeljenja, potpore integracije LGBT populacije u sport, potpore outanju LGBT sportaša, izmjene informacija i koordinacije među europskim sportskim grupama i turnirima te potpore osnivanju novih LGBT i miješanih sportskih grupa.

Comments